Friday, 5 September 2014

Testimoni set sendi

Assalammualaikum semua....adoii....hari ni bz sikit . Tak sempat nak update blog awal pagi. Kerja makan gaji nie kena kerja kuat sikit. Selit sikit nak update citer.

Okey anis nak share testimoni customer yang ambil set sendi.  Customer Anis nie mengalami sakit sakit lutut yang menyukarkan dia utk solat. Terpaksa duduk kat kerusi. Muda lagi customer Anis ni tau. Jangan ingat muda2 takde penyakit....ehheheh...macam anis nie....umur baru 35 tapi sakit sendi lagi.....

Customer Anis makan set sendi ni..




Dan ini lah hasilnya....customer Anis makin sihat...





Sebagai pengguna produk Shaklee anda akan dilayan sebaik mungkin oleh Anis yea....maaflah kekadang tu banyak soal sikit...hehehe...macam lah Anis nie doktor kan? Apapun setiap pertanyaan membolehkan Anis bantu anda tau...xmo lah customer sakit2 bila makan produk shaklee.

Okey cerita pasal set sendi ni memang best tau...jika anda bukan penggemar susu dan nak sihat kan tulang2 yg mungkin bakal reput...meh cuba Ostematrix.

Rujuk gambar yg diberi ni....

Fungsi Ostematrix (kalsium)

1. 99% Kalsium badan tersimpan dalam tulang dan gigi, 1 % dalam darah. Jika tubuh kekurangan Kalsium, maka simpanan dalam tulang akan diserap dan ini boleh mengakibatkan kerapuhan gigi dan tulang, osteoperosis dan masalah2 berkaitan tulang.

2. 1% kalsium dalam darah penting untuk mengawal tekanan darah dan degupan jantung yang normal

3. memelihara tulang daripada risiko kecederaan

4. menghalang masalah kekejangan otot , yakni "cramp" terutamanya dikalangan wanita mengandung

5. mengatasi masalah PMS

6. mengatasi kelesuan

7. kesihatan saraf

8. menangani gastrik dan migraine

9. tidur yang lena

10. meringankan masalah sembelit dan buasir

11. melindungi otot jantung

12. membantu penyusuan susu ibu (bagi ibu2 yang mengalami masalah susu merudum apabila period)

13. pembekuan darah

14. pembaikan struktur normal sel

Kelebihan Ostematrix

1. Ianya supplemen Kalsium yang LENGKAP dan mudah diserap oleh tubuh kerana mengandungi Vitamin D , Magnesium, Mangan, Copper , Zink, Boron dan Vitamin K.

2. Ianya VITAMIN SEMULAJADI

3. MUDAH ditelan & diserap oleh tubuh

4. Saiz hidangan bagi 1 kaplet OsteMatrix ialah 250mg, maka, mudah bagi kita mengira sendiri berapakah dos yang diperlukan oleh tubuh. Sebagai cotoh, jika kita dah minum 2 gelas susu hari ni, makanlah 2 kaplet je Ostematrix.

5. Mempunyai UJIAN KLINIKAL bagi menyokong keberkesanannya

6. dihasilkan daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati ( sumber Kalsium jika dihasilkan dari Dolomite, tulang, cangkerang tiram , ianya mungkin tercemar dengan karbon dan logam berat )

7. TIDAK menyebabkan enapan Kalsium dan MENCEGAH batu karang kerana ia mengandungi Magnesium dan kadar yang seimbang dengan Vitamin D dan Kalsium.

8. Mengandungi Mangan, Boron, Copper sebagai "simen" untuk pelekatan tulang yang kuat.

9. Vitamin K dalam supplemen ini membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang

10. meningkatkan paras kalsium dalam darah dalam masa 12 jam.




ADVANCE JOINT HEALTH memberikan manfaat kepada sendi dalam 3 cara:


1.EKSTRAK JAGUNG : Meningkatkan kesan kusyen


 Meningkatkan cushioning : Glukosamin pekat yang dihasilkan daripada ekstrak jagung membantu memelihara rawan- cushioning perlindungan diantara sendi yang membolehkan mereka bergerak lebih bebas


2) VITAMIN C, ZINC, TEMBAGA & MANGAN : Memelihara tisu penyambung yang sihat


 memelihara tisu penghubung yang sihat: zink, kuprum, manganese dan vitamin c membantu membina kolagen dan lain-lain komponen tisu penghubung yang memberi kekuatan dan struktur kepada sendi


3) EKSTRAK BOSWELLIA : Menyokong keselesaan sendi


 meningkatkan keselesaan sendi: Ekstrak Boswelia pantas membantutkan mekanisma respons stress tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi.

Kebaikan AJHT :
 
Meningkatkan keselesaan pada sendi seawal hari ke-5
Keselesaan sendi dengan 28% lebih cepat .
45% lebih berkesan bagi meningkatkan keselesaan sendi.
Memelihara tisu penyambung yang sihat dengan tambahan kuprum, zink, vitamin c dan manganese yang bertindak membina kolagen.
Meningkatkan keupayaan ‘kusyen’ dengan glukosamin dari ekstrak boswellia , jadi anda bebas bergerak.
Menambahkan kebolehan pergerakan tanpa rasa sakit
Meningkatkan fleksibiliti sendi.
Memperbaiki fungsi sesendi.
Menyokong kesihatan sesendi untuk jangka masa panjang.

Keistimewaan Advance Joint Health Tablet Shaklee
100% bebas kerang-kerangan (bagi yang elergik kerang-kerangan) .
100% vegetarian.
100% bebas kondroitin (bebas kondroitin beerti ‘penyerapan glukosamin yang lebih baik’, kehadiran kondroitin seperti dalam kebanyakan produk lain hanya menghalang penyerapan glukosamin).
Hanya 2 kaplet diperlukan sehari.
Kaplet jenis mudah telan
Tiada perasa, pemanis atau pengawet
Bebas gluten  (gluten adalah bahan yang menghalang penyerapan zat dan mineral ke dalam tubuh).



So macammana?? Berminat untuk merawat sakit sendi anda???? 

Jom whatsapp anis cepat2 yea.....


Jaga kesihatan anda