Tuesday, 2 September 2014

PROMOSI SEPTEMBER - COLLAGEN POWDER & MEAL SHAKES

Alhamdulillah....September datang lagi....bulan kelahiran ku..... hari ni 2 September 2014 ....masih diberi kesempatan menikmati kehidupan yang indah ini. It's 35 years old today. Cepat nya masa berlalu... Dah 35 tahun?? Kekawan rajin usik anis macam anak dara lagi...encik suami pun apa kurang nya...asyik dok kata isteri die comel, cantik. Anak dara pun kalah....hehehehe....harus lah cantik...dok telan ESP, Vita E, Vita C....memacam produk shaklee anis makan....

Okey sempena bulan kelahiran anis ni Shaklee buat DOUBLE PROMO tau....ehh...mcm tau2 je birthday saya bulan ni.

Kita mulakan dengan MEAL SHAKES ......jom baca2 sikit...nak cuba mesti tahu cara makan, untuk siapa paling sesuai....

KENAPA MEAL SHAKES ??

1. Semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese.

2. Juga sesuai utk sesiapa sahaja (Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemulihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat) .

3. Especially mereka yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jd minuman yg lazat.

4. Meal Shake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan.

BAHAYA KEKURANGAN PROTEIN:

Berisiko utk menghadapi masalah : 
anemia, penyakit buah pinggang, penyakit hati, ulcer perut & usus, penglihatan kurang baik, pengaliran darah yg x lancar, kolesterol tinggi, low blood sugar, tekana darah rendah, saraf x stabil, kurg daya penyembuhan luka, ketahanan badan rendah terhadap jangkitan, kelesuan, penat, water retention.

JUMLAH PROTEIN HARIAN:

Kanak2:
Bawah 12 tahun
1-3 yrs o: 23gm
4-6 yrs o: 30gm
7-10: 34gm
Perempuan 11 -18 yrs o: 46gm
Lelaki 11-14 yrs o: 45gm
Dewasa
Lelaki (15+): 56gm
Wanita (19+): 44gm
Hamil: 74gm
Menyusu: 64gm

turn COLLAGEN POWDER pula yea...

Semua nya untuk kesihatan tubuh badan anda !!

Jom grab utk cantik, sihat, comel.....

Anti-aging 
Kecantikan kulit
Kurangkan jeragat dan jerawat
Anjalkan kulit & payudara
Untuk sokong kesihatan sendi juga
Kelembapan kulit


Sebarang pertanyaan jom whatsapp anis 017-3041775