Monday, 12 January 2015

KISAH SEMALAM


Alhamdulillah...dapat melihat wajah anak yang dirindui....tenang jiwa. Tapi bila jumpa tengok mata bengkak2 tu sedih pula ummi. 
"kakak nangis ke?"
"aah cik, die nangis. ingat acik tak datang"....kawan kak long mencelah.

ummi senyum kelat je lah...kesian anak ummi. 
adik2 suka jumpa kak long....muhammad lagi lah...kepit je kak long die tu...
ummi tahu anak ummi boleh berdikari. bukan ummi tak sayang kakak tau.
ummi & walid buat pilihan utk kebaikan kakak...bekalan kakak ke akhirat nanti. ummi walid hanya menumpang kebaikan yang kakak buat.
aritu bila call kata okey je semua. tapi rupa2nya kakak nangis je setiap kali solat. mesti kakak rindu ummi, walid & adik2 kan...sabar yea sayang...belajar rajin2....


Hari nie g wedding jemputan atok Botak...lupa dah nama atok tu...sedara abah yg dekat dgn kami...setiap kali jumpa mesti die nangis....die teringat arwah nenek jgak....dalam kereta posing je ngan muhammad...suka sgt suruh selfie...

see senyuman itu...penuh ikhlas...tenang jiwa ummi....



ajak walid die jgak selfie...memang happening lah sesangat...


turn ummi with my Nur Aisyah Dhabitah ....seperti nama yang ummi pilih untuk kakak...begitulah juga besar harapan ummi untuk melihat kakak menghafal al-quran.

Arti nama bagi DHABITAH menurut Islam.
Setelah memperolehi dari sumber yang kami percayai, kami (artinama.tulisan.web.id) dapati bahawa arti bagi nama ini adalah Yang cekap, Yang kuat ingatan dan hafalan.
DHABITAH = Yang cekap, Yang kuat ingatan dan hafalan.
Nama DHABITAH boleh atau lebih elok diberikan kepada bayi atau anak perempuan.


me selfie & ngan my mak...my nyawa.....my kasih.......
terselit gak kak Ngah ni......nak selfie juga....


sempat lagi bergambar kat garden wedding ni...memang best....cantik sangat......